Kalder alle chipselskere

Plantebaseret kost – hvad spiser jeg?

17f7f0e0-cd66-48f4-8b07-bcdceecbb95a6b060497-739b-44ce-a19c-f99c9c97b247


Når man stræber efter en plantebaseret livsstil, så kræver det kreativitet og kendskab til gode alternativer, både i form at fødevarer, men også sammensætningen af dem. Jeg har efterhånden tilegnet mig nogle, hvis jeg selv skal sige det, gode veganske madvaner – og vil rigtig gerne dele ud af dem. Det kan være, at jer som overvejer en plantebaseret kost eventuelt kan få lidt inspiration til at komme i gang. Jeg har skrevet en lille liste med ting jeg plejer at spise, og veksler imellem.

Til morgenmad:
– Diverse slags müsli med soyamælk eller soyayoghurt (jeg bruger soyayoghurt fra Alpro)
– Forskellige slags grød: Jeg elsker havregrød, og man kan putte hvad end man har liggende, og kan lide ovenpå. Jeg kan godt lide at spise det med cashewnødder, mandler, æble og kanel på f.eks. Udover at toppe sin havregryn med lækre ting og sager, så kan man også blande ting i selve grøden. Her kan I finde min opskrift på chokoladegrød.
– Smoothiebowls: Min yndlings smoothiebowl er den med chokoladesmag, I kan finde opskriften lige her.
– Til min kaffe bruger jeg kokos- eller soyamælk (kan købes alle steder).

Frokost:
– Ristet rugbrød med enten: avocado, tomater, humus (min egen opskrift på humus her), vegansk smør, peanutbutter eller syltetøj.
– Diverse salater! Salat med f.eks. bulgur, agurk, soltørret tomat, kål, græskarkerner mm. Prøv dig frem! Den på billedet er en blanding jeg lavede i dag med grape, salat, valnødder og agurk! Simpel, lækker og sund!
– Sandwich med f.eks. falafel, avocado, tomat mm.
– Buddabowls (også godt til aftensmad). En skål fyldt med alt muligt lækkert, hvor det kun er fantasien der sætter grænser. Og man kan altså ovenikøbet få dem til at se mega lækre ud, prøv f.eks. at søge på hashtagget #buddhabowl, og lad de mange smukke billeder inspirere dig!

Aftensmad:
– Blandende rodfrugter med vegansk mayo til.
– Linsesuppe
– Stegte grøntsager med ris eller pasta og peanutsovs
– Linsefyldte auberginer og peberfrugter
– Sweet potatoes fyldt med f.eks. soltørrede tomater, frisk spinat, løg, persille, vegansk ost.
– Sweet potato fries
– Pita med falafel i
– Burger med veganske bøffer (I netto kan man købe vegansk fars)
– Igen, buddhabowls!

(grape, kål, nødder osv) med en flot gaffel og baggrund

Forslag til gode mellemmåltider:
– Diverse frugter (banan, æble, ananas, vindruer)
– Agurk- og gulerodsstave dyppet i humus
– Hjemmelavet knækbrød
– Tørrede eller friske dadler og figner
– En håndfuld nødder (enten saltet eller usaltet, alt efter hvad man er til)

Til den søde tand:
– En lækker chokolademousse (uden tilsat sukker) som er genial til når man får gæster opskrift her.
– Hjemmelavet vegansk chokolade, se min opskrift her.
– Vegansk chokolade kan også købes i mange supermarkeder
– Veganske vafler eller pandekager (der findes tonsvis af opskrifter på nettet).
– Frisk frugt dyppet i smeltet vegansk chokolade

Jeg er aldrig løbet tør for ideer når det kommer til vegansk mad. Dette som jeg skriver om her, er jo blot en smule af det jeg kan lide, og som jeg ofte spiser. Dette er ikke kompliceret overhovedet, men vil man kaste sig ud i noget mere udfordrende, så findes der masser af veganske madblogs og hjemmesider smækfyldt med lækre opskrifter. En madblog som jeg f.eks. selv er helt vild med, er denne: Elavegan, altså, man bliver jo sulten bare af at kigge på forsiden! Jeg er også medlem af nogle veganske grupper på facebook, hvori man kan dele opskrifter og gode tips med hinanden.

Til jer som overvejer en plantebaseret livsstil, spring ud i det! Der findes så mange lækre grøntsager, frugter, nødder mm. derude, som bare venter på at blive sammensat i et lækkert vegansk måltid! Jeg har fået øjnene op for så mange lækre råvarer, og jeg bliver ved med at op dage nye ting!

Læs også: Mennesker er ikke kødædere

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalder alle chipselskere