Sri Lanka vlog #2 Kandy

Vilde elefanter i Udawalawe Nationalpark

Udawalawe Nationalpark


Efter 3 dage i Ella besluttede vi os for at tage videre. Turen gik til Udawalawe for at se vilde elefanter i nationalparken. Vi bookede to nætter på et helt igennem skønt guest house i meget fredfyldte omgivelser. Ham som vi boede hos, arrangerede turen til nationalparken for os, og sørgede for det hele, kørsel, mad og drikke.

(Vores Guest House hed Peacock Riverside)

Turen varede 7 timer, så vi brugte hele dagen på det. Dog føltes det som meget mindre – tiden fløj afsted. I starten så vi ingen elefanter, men vandbøfler i massevis. Vi spottede også et par krokodiller, nogle spændende fuglearter og et par kamæleoner. Senere hen på dagen så vi dem endelig. Først spottede vi to hanner som gik alene. Dernæst så vi en hel flok af hunner, og de gik med en lille baby. Det var fantastisk at være så tæt på, at man kunne røre dem (det gjorde vi ikke).

Det gør mig glad at se de har det godt, men samtidigt bliver jeg trist over alle de elefanter som er fanget på pensionater, hvor de bliver brugt til turistattraktion. Der er mange af de steder her på Sri Lanka. Udadtil udgiver de sig for at redde dem fra fangenskab og misbrug, men sandheden er, at de gør det samme selv. De beholder elefanterne, og lader dem reproducere sig. Således har de en kæmpe stor business kørende. Husk derfor altid, at hvis du ønsker at se på elefanter (uanset hvor du er i verden) så skal det være i deres naturlige habitat, og på dyrenes præmisser. Alt andet er uretfærdigt. Med mindre det er ved en organisation som rent faktisk hjælper dem, og sætter dem ud i det fri igen, hvor de hører til.

Jeg kan varmt anbefale Udawalawe Nationalpark til dem, som ønsker at se de smukke Srilankanske elefanter i det fri.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sri Lanka vlog #2 Kandy