Ugens ret #3

Ugens dessert #albansk specialitet

img_0094img_0096


Jeg har tænkt mig at køre nogle afsnit af ugens dessert, hvor længe det kommer til at vare og hvor mange afsnit der kommer det kan jeg ikke svare på! Jeg har lysten til at bage og alt det, så jeg tænkte det kunne være skide hyggeligt!

Som I jo nok ved så er jeg fra Kosovo, og i Kosovo spiser vi ofte det som I ser på billederne som dessert, det hedder Tamel Oriz og det minder lidt om risengrød i smagen, bare hvor det her ikke er så tykt, og hvor man putter sukker i fra start af så det smelter sammen med alt andet. Det er nemt at lave, men tager så ret lang tid, men det er ikke sådan at man skal stå ved gryden fra start til slut, man skal bare en gang i mellem røre rundt i det, og så er det faktisk bare det, til den bliver lidt tyktflydende (men tyndere end hvad grød normalt er) således, at den kan hældes i glas. Faktisk skal tykkelsen være som budding, for når de kommer i køleskabet og bliver kolde, så bliver de præcis som på billedet!

Ingredienser:
1 liter sødmælk (det SKAL være sødmælk)
90 g. grødris
200 g. sukker

Alle ingredienserne blandes sammen og koges, dernæst skruer man ned for varmen, og lader det simre til det får den tykkelse det skal have. Nemmere bliver det ikke, og så smager det vildt lækkert!

Velbekomme, fra Lena 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens ret #3