Lækre brunchboller

Svampet Kanelkage

lækker kanelkage


Denne gang vil jeg gerne dele min lækre opskrift på en kanelkage. Den er lækker hvis i ikke allerede har opfattet det haha, det er en opskrift jeg har haft i rigtig mange år, som min skønne veninde Nanna lavede ret ofte hjemme ved mine forældre til os – faktisk hver gang vi sås! 😀 Jeg elsker simpelthen når opskrifter er så gamle og har en historie bag sig, for man bliver så glad mens man laver den fordi man netop vil komme til at tænke tilbage. Vi elsker den i hvert fald her hjemme, og så er den bare dejlig at nyde med en kop kaffe! Nem og hurtig, så værsgo!

Ingredienser til dejen:

125 gram smør
400 gram sukker
400 gram hvedemel
4 tsk. kanel
2 tsk. natron
5 dl. kærnemælk

Ingredienser til glasur:

50 gram smeltet smør
200 gram flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakao
4 spsk. færdig lavet kaffe.

Fremgangsmåde:

1. Pisk sukker og smeltet smør sammen, kom derefter kærnemælken i, og pisk.
2. Pisk derefter resten af ingredienserne sammen i dejen.
3. Hæld dejen i en bradepande på cirka 23×33 cm. og bag kagen ved 200 grader alm. ovn i godt 30 minutter.

Ingredienserne til glasuren blander du bare sammen. Der er ikke en række følge så glasuren røres bare sammen i en gryde på kogepladen, og skal først smøres på kagen når den er kold. Hvis man kommer glasuren på uden kagen er kølet HELT af skal man være obs på den vil ryge ud i hver sin side af kagen, og vil ikke stivne så hurtigt som den vil gøre når kagen er kold. Midt på kagen vil der mangle en del glasur.

Jeg glæder mig til at høre hvad i synes om denne lækker opskrift på kanelkage, så skriv endelig en kommentar hvis du har prøvet opskriften og hvis i skulle være i tvivl om noget.

Velbekomme 💋


Hvis i har lyst til at se andre opskrifter på feks brød så kan i her finde en opskrift på grahamsbrød eller skulle I have lyst til at se en anden lækker kage så finder I her en gulerodskage ellers finder i flere opskrifter af mig under kategorien opskrifter og Lenas opskrifter

4 kommentarer

 • Sofie

  Jeg forsøgte at bage denne kage i dag og den blev virkelig tør. Der er intet svampet over den. Er du sikker på at forholdene er rigtige? Virkelig skuffende kage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Hej Sofie

   Jeg skal ikke kunne sige hvad der er gået galt, men det er altså en opskrift jeg har brugt rigtig længe og den er svampet 🤷🏽‍♀️ Beklager! Du må lige prøve igen andet kan jeg ikke rigtig sige ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, en rigtig klassiker!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre brunchboller