Goodiebox: The retro

Sundt og hurtigt: chiagrød

img_0761 img_0763


Jeg gik i går i gang med at forberede lidt lækker chiagrød til morgenmad i dag, da søde Christina (Looklab-blogger) inspirerede mig til det på instagram – men selvfølgelig stod jeg alt for sent op til at kunne nå at spise det. Men, så stod det heldigvis klar til mig, til da jeg kom sulten hjem! Opskriften er nemmere end nem, og det fede er, at du tilbereder det aftenen inden det skal spises, så når du skal have det, så skal den bare lige hives ud af køleskabet!

Dette skal du bruge (1 person):
1 dl. skyr
1 dl. mælk
2 spsk. chiafrø
(man kan tilføje lidt honning for lidt sødme)

ELLER… (vegansk alternativ)
1,2 – 2 dl. kokosmælk creamy
evt. lidt hampefrø (kan udelades)

Det hele blandes sammen i en skål, derefter sætter du det tildækket i køleskabet natten over, husk at chiafrøene absorberer rigtig meget væske, så det skal nok blive en fast grød!

Næste morgen er den klar parat til at blive spist, du kan eventuelt tilføje lidt pynt, for eksempel i form af lidt nødder, frugt eller mørk chokolade som jeg har gjort!

BONUS: 2 spsk. chiafrø indeholder mere omega 3 fedtsyre, end hvad der er i en hel laksefilet! Derudover er de smækfyldt med proteiner, mineraler, aminosyrer.

100 gram chiafrø indeholder:
20,7 g protein
32,8 g fedt
41,8 g kulhydrat (primært fibre)
714 mg kalk
16,4 mg jern
0,18 mg Bl-vitamin
0,04 mg B2-vitamin.

 

Af Elisabeth 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox: The retro