Beach and blue dresses

7 nemme måder at tænke miljøbevidst på i hverdagen


Hvad kan vi gøre for en mere miljøbevidst hverdag?

Det er næsten umuligt at gøre noget, som ikke på en eller anden måde er skadeligt for miljøet. Men til gengæld er det super nemt, at inkorporere nogle vaner i dagligdagen, som i den grad er miljøbevidste. Og som gør en forskel! Jeg kommer med 7 gode råd til en mere miljøbevidst hverdag.


1. Husk miljømærket

Udskift shampoo, håndsæbe, rengøringsmidler, vaskemiddel, plejeprodukter til produkter som alle mindst har miljømærket! På den måde skyller vi ikke unødvendige kemikalier ud med grundvandet. Derudover er det meget sundere for os og vores hud, at bruge produkter som er milde og parfumefrie.

2. Gå i genbrug!

Før du går ud og køber splinternyt legetøj til dine børn, så tag et kig i den lokale genbrugsbutik inden. Man kan altså være mega heldig, at finde nogle gode ting. Du sparer penge, og du støtter ikke masseproduktionen af diverse plastikdimser og så meget andet. Det samme gælder tøj: kig i genbrug først, man kan altså være heldig! Ellers er der jo også diverse second hand apps, såsom Trendsales, DBA, Tradono og Gul og Gratis. Det er værd at prøve, før man går ud og spenderer på nyt.

3. Spar på vandet

Tænker du nogensinde over hvor meget vand du bruger? Der er nemlig rigtig meget som man kan gøre, for at spare på vandet! Går du i bad hver dag? Så prøv eventuelt at spring bare én dag i ugen over, eller skær ned på tiden ved hvert bad. Tænk også over hvor ofte du vasker tøj. Er du typen som går i en trøje en enkelt gang før den smides til vask? Kør den så langt ud som du kan, og vask først tøj når det er nødvendigt.

4. Drop tørretumbleren

Vi har tørretumblere, fordi de tørrer tøjet hurtigere, end hvis man hænger det op. Men helt ærligt? Hvorfor bruge energi på at have en tørretumbler i gang, når det tydeligvis er “unødvendigt”? Det er både dyrt, miljøbelastende og dårligt for tøjet. Derudober genererer det som så meget andet elektronisk affald, som vi har rigeligt af i forvejen! Hiv tørrestativet frem, og tør tøjet på old fashion vis – det har jeg altid gjort.

5. Spar på papiret

… Og her mener jeg altså både kopipapir, bagepapir, SØLVPAPIR, toiletpapir og så meget mere. Som det første ville jeg droppe sølvpapir, og alt andet papir man brug til opbevaring af mad. Brug i stedet for plastikbokse, eventuelt Tupperware, da det holder evigt, og er af økologisk plastik. Hvis enhver husstand gjorde sådan, så ville det jo i den grad gøre underværker! Husk også at tænk dig om hver gang du printer ud. Er det nødvendigt at have udprint af? Er det noget du kan nøjes med at have liggende elektronisk? Et godt eksempel er flybilletter, de er ikke længere nødvendig at have på papirform. Og halleluja for det, for tænk på hvor mange flybilletter der dagligt bookes!

6. Køb ikke plastikposer

Når du handler ind, så tag en pose eller et net med hjemmefra. For det første koster en plastikpose 3,- hvilket er mega dyrt i længden, for at andet er det spild af plastik. Husk også, at når du er ude at shoppe, så tænk over, om varerne er nogle du kan have i din taske, eller læg alle varerne sammen i samme pose, i stedet for hapse en pose fra hvert sted du har handlet ind.

Lige et sidste tip (dette er noget jeg håber folk i forvejen gør).. Husk at sorter affaldet. Adskil altid papir fra glas, plastik osv., og husk at elektronisk affald ikke hører til i almindelige restaffaldscontainere.

7. Skær ned på kødet….

Uden fare for at genere nogle, så er jeg nødt til at sige, at produktionen er oksekød er en af de mest forurenende. Det er svinekøds – og fjerkræproduktionen også, men oksekød er ualmindeligt forurenende. Det vil helt klart gøre en forskel, hvis man prøver at skære ned, hvis ikke man kan udelukke det helt. En af grundene til at jeg ikke spiser kød, er af hensyn til miljøet.

Husk, at selvom man ikke tænker det – så gør en lille smule en kæmpe forskel. Hjælp gerne med at sprede budskabet om at tænke mere milhøbevidst.

Vi ved at solen om godt 4 millarder år dør, og dermed også vores jord. Vi ved også godt, at vi når at ødelægge jorden lang tid inden det, hvis ikke vi alle går ind og tager ansvar nu! Vi har alle pligt og ansvar til at skænke den her smukke jord en tanke, ved hver eneste handling vi foretager os.

Der er masser af interessant miljøorienteret info at finde på www.mst.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beach and blue dresses