Sundere hår med vingummier

Lækker opskrift på gulerodsboller


img_5076 img_5084 img_5086 img_5087 img_5088


Den her opskrift på de her gulerodsboller er nok den bedste jeg nogensinde har brugt! Det er en opskrift jeg har fået fra min anden brors kæreste, og lige siden jeg har fået den har jeg lavet dem ret ofte, endda også bragt den opskrift til kosovo, hjemme hos min svigermor og svigerindes hjem! Alle elsker den, den er nem hurtig og pisse lækker! De er gode til både madpakke, morgenmad og eftermiddagsmad, her hjemme spiser vi dem til alting faktisk, alle jeg kender elsker dem. Jeg laver altid en plade med normale størrelser og de andre kæææmpe store for min mands mund er på størrelse med et 45 tommer tv 😀 hahaha og jeg synes det er SÅ provokerende når han tager sådan en normal størrelse bolle og propper den i munden som agtigt ”Hvad er det her du har lavet, de mætter ikke en skid agtig ”.

Ovenikøbet er de bare så nemme og lave og dufter bare så godt i hele hjemmet, vi elsker dem! 🙂

Ingredienserne; 

500 ml / 5 dl vand
2 pakker gær
2tsk salt
50 g sukker
1 dl oile
3 æg
200 g revet gulerødder
100 g solsikkekerner
800 g mel

Fremgangsmåde;

Jeg bruger de tørrede gær men det er fordi jeg synes det er nemmest så skal den nemlig ikke opløses i vandet. Ellers så blander man faktisk bare ingredienserne sammen og lader den stå og hæve i godt en time.
Når den har stået og hævet i en time så tager man en bradepande og ligger noget bagepapir på og begynder at fordele dejen på pladen, dejen skal være våd i det og ikke dej agtig så man skal bruge to skeer til at tage dejen op med i små portioner/klatter.

Bages i 225 grader i 10-12 minutter.. 

Tips:  

  1. Man kan tage de 800 g mel og i stedet bruge 400 g hvedemel og 400 g rugmel, eller noget helt tredje hvis man har lyst. Dem jeg har lavet på billedet er rugmel jeg har brugt.  
  2. Man kan også fryse dem ned hvis man hellere gerne vil lave en stor portion og have til flere dage, det er også noget jeg gør.

Velbekomme 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sundere hår med vingummier