Vil du starte en blog? 5 gode tips!

Min mening om fokus på plantebaseret livsstil

3eeb3bb1-d3b6-42fc-a761-f51ab51ca148

Billedet er fra Aalborgs bedste pizza sted

I dette indlæg vil du komme til at læse om min mening om det kæmpe fokus der pt. er på vegansk mad, samt dyrevelfærd.


Min mening om fokus på plantebaseret livsstil..

Jeg vil inden jeg går i gang gøre dig opmærksom på, at dette kommer til at lyde ret hårdt og direkte sagt, og det er udelukkende min mening om alt det her, og ikke Elisabeths. Du er mere end velkommen til at komme med din. Jeg er godt klar over der er mange der vil føle sig ramt, og ikke vil tage det her indlæg i mod med åbne arme, men jeg har lige så meget en mening om alt dette som de der er veganere. Så here you go! Du skal nok regne med den bliver lidt langt, for det er jo ikke en opskrift jeg kommer med her, haha. 

Jeg ser og læser en del om alt det her med at være veganer på de sociale medier, jeg har lige siden alt det her er startet, inden det har taget overhånd, bare været ligeglad. Jeg mener nemlig at enhver person jo selv bestemmer hvad de vil spise og servere hjemme hos dem selv. Og når jeg skriver “ligeglad” så mener jeg ikke, at jeg er ligeglad med dyrene, og har villet lukket øjnene for det. Men jeg synes, at det hele startede med at fokusset var på fabrikkerne, og de mennesker der slagtede dyrene forkert! Der kom jo masser af videoer hvori man kunne se hvordan dyrene blev behandlet med spark, stød og boltpistoler.

De sidste to stk, blog indlæg jeg har læst har været så grove at JEG, der ellers er ret ligeglad, har følt mig ramt? Ramt som i at føle mig som et hjerteløs menneske med den sygeste tanke om en trang til at spise dyr bliver slagtet på den mest klamme måde? Altså hvad fanden? Hvorfor er det gået så vidt, og så meget over grænsen, til at man skal føle sig psykopat, ærligt? Jeg synes at man som veganer, specielt som blogger, (indlæg bliver jo læst af alle mulige mennesker) burde lade fokusset være på de rigtige, og ikke på om folk vælger at spise kød eller ej! Og der mener jeg at det er fabrikkerne og folk der arbejder der, der er skyld i det? Er man tvunget af chefen til at gøre sådan nogen ting så meld dem for helvede da, der er så mange muligheder i Danmark for at beskytte dyrene. Lad være med at få folk til at føle sig unormale og alt muligt shit! Helt ærligt, man sidder seriøst tilbage og tænker ”Tror de seriøst man går ud og slår et dyr ihjel suger alt dens fucking blod ud og til sidst æder hele lortet råt eller hvad?” Lad nu være altså, det var normalt for ikke mindre end 6 måneder også for dig, og det er det stadig! Der var det ikke så ”in” at være vegetar. Der ser jeg så det lidt sjove, for hvor mange er egentlig vegetar? Jeg har set insta story hvor de skriver ” Nå ja, det er ikke så vegansk, men jeg var i byen i går, I need fastfood???” Og så er det at jeg tænker ‘seriøst?? Er du vegetar på deltid? fordi du måske kun blogger på deltid? wtf kvinde?” Det er jo helt hen i vejret det her, det er jo ikke noget man kan stå inde for så? Jeg forstår det ikke.

Og når ja, nu jeg skrev ”in” så er det fordi det er det syn man får når man kigger rundt i de forskellige instaprofiler af alle mulige bloggerplatforme der er, de deler fandeme kun veganske opskrifter, jeg forstår godt hvad de platforme er ude på, det er jo at få flest læsere og eftersom der er så mange veganer både de der er det på fuldtid og på deltid. Så det er det jo det folk gerne vil læse, men glemmer de ikke lidt folk som mig som faktisk eeeelsker kød 😀 Og ikke giver en fuck for vegansk mad? Jeg vil gerne se lækre opskrifter på kød og alt muligt andet hvor der er mælk og æg i. Jeg har selv en masse opskrifter jeg godt kunne tænke mig kom ud til folk. Jeg har en veninde som før i tiden læste blogs, hun ringede til mig og spurgte hvorfor der er så meget fokus på alt det vegansk mad? Og hvorfor det er så in, det gjorde simpelthen at hun ikke gad læse flere, inklusive vores blog! Jeg tror helt bestemt mange bloggere skal tænke over hvordan de formulerer sig, og hvor de virkelig gerne vil have der er fokus på. For det startede helt sikkert med, at nå ud til flest muligt og åbne deres øjne på hvordan dyrene blev behandlet, men det har taget en drejning og er blevet til noget hvor man dømmer en som person fordi man spiser kød? Det kan godt være det er blevet bevist, at kød er kræftfremkaldende for vores krop, men er cigaretter ikke også det? Og hvor mange kommentere på det, og får det i det hele taget en til at stoppe? Egentlig ikke, jeg nyder stadig en hver 4 time. Også selvom kræften har været tæt på!

Så søde dig som spiser kød, og som læser en masse bullshit på de sociale medier, du er fucking ikke UNORMAL! Bare fordi du spiser kød, og godt kan lide at nyde en god bøf med et glas rødvin! Fordi du spiser kød er du altså ikke psykopat, tværtimod er det de folk der arbejder med dyrene som ikke behandler dem ordenligt. Så lad os nyde vores kød sammen.

Jeg beklager mit grimme sprog 😀 men lad det tage overhånd sammen med det bullshit der er fokus på lige nu.

Som sagt skriv hvad fanden du føler for, om det er med eller i mod min mening i don’t care, jeg vil gerne læse jeres mening og vil også gerne bruge en hel aften på at diskutere det med dig/jer.

Forsat god aften, og velbekomme hvis du er i gang med at spise!

11 kommentarer

 • Cille

  Hej Lena
  Jeg forstår udemærket hvor du kommer fra, og hvorfor og hvordan det kan virke lidt som et ‘angreb’ eller en anklage mod kødspissere med alt den fokus på veganisme.
  Jeg er selv hverken vegetar eller veganer, men jeg går ind for og støtter begge livsstile. Giver det mening?For mig har det faktisk ikke noget med dyrevelfærd at gøre. Vi har altid spist kød og vil nok altid gøre det, og derfor ser jeg det at spise kød som en naturlig del af menneskers overlevelse. Men, jeg er af den overbevisning at størstedelen af danskere spiser for meget kød. Og her tænker jeg på hvad der er sundt for vores helbred (kolesterol, fordøjelse, fedt, antibiotika, hormoner osv.). Jeg tænker også på miljøet. Produktionen af kød, mejeri, Æg forurener mere end hele transportsektoren til sammen (biler, fly, skibe, toge). Jeg synes derfor at den ‘veganske bevægelse’ er rigtig vigtig. Men det er selvfølgelig op til den enkelte at navigere i det og finde sin egen vej, som man kan stå inde for og være tilfredsstillet af. Nogle vælger at tage den hele vejen, hvilket jeg virkelig også kan forstå. For mig har alt det her betydet, at jeg bare fokuserer mere på det grønne i min kost. Jeg elsker også kød. Men jeg bruger nu kødet som mit tilbehør eller smagsgiver. Jeg ville aldrig sige nej til kød hvis det bliver serveret for mig, men jeg tilbereder det sjældent selv. Så nu spiser jeg kun kød et par gange om ugen. Det fungerer helt perfekt for mig og min samvittighed. Jeg har god samvittighed overfor miljøet og jeg her god samvittighed overfor mig selv og mit helbred. Så jeg synes ikke man er et dårligt menneske fordi man spiser animalske produkter, men med den viden jeg har tilegnet mig på det her emne. Så er det vigtigt at vi skærer ned på vores forbrug af animalske produkter for at hjælpe os selv og miljøet.
  Håber at det giver mening og at jeg ikke også kommer til at fremstå dømmende. Det er ihvertfald ikke min hensigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Hej Cille 🙂

   Tak fordi du har taget dig tid til at skrive, og undskyld jeg først svarer nu jeg har haft en del at se til.
   Jeg er fuldstændig enig i næsten alt det du skriver, jeg har intet i mod man ikke spiser kød eller faktisk spiser det.. Og jeg er klar over det ikke er så sundt for kroppen.. Elisabeth viste mig en video, hvor man kunne se hvordan kroppen reagerede på kød når man spise det, og at det var kræftfremkaldende jeg er godt klar over det .. men jeg kan og vil ikke undvære mit kød selvom jeg ikke spiser ret meget kød, derudover synes jeg stadig dyrene bliver slagtet meget forkert.. Jeg kan sagtens se fra andre synspunkter at det er vigtigt på mange områder at vi enten skærer ned på kød eller stopper helt med at spise det, men det er bare ikke så nemt og måske har folk bare ikke lyst til det. Jeg spiser både kylling og rødt kød, men stod det til mig så havde jeg sagtens kunne spise kylling to eller tre gange om ugen jeg har ikke behov for så meget, jeg kan bare ikke stoppe helt! men jeg er fuldstændig med på hvad det indebære at spise kød både for ens helbred og miljøet ..

   Cille jeg vil rigtig gerne sige til dig, jeg er virkelig virkelig glad for du tog dig tid til at skrive til mig, og har skrevet det hele tydeligt og klart det er virkelig dejligt fordi så undgår vi misforståelser for det er desværre meget nemt at misforstå hinanden selvom man ikke vil, når man skriver.. så tusind tak! 🙂

   Kærlig hilsen Lena

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som jeg sagde tidligere er det her nytteløst, og derfor spild af min tid. Det er fair du har dine holdninger, men jeg håber, du prøve at sætte dig mere ind i den plantebaseret kost. Så tror jeg bedre du kan forstå, hvorfor folk dømmer dem der spiser kød 🙂 slut herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den eneste der dømmer af os to lige nu er dig. Med at ud af det blå konstatere, at jeg dømmer dig fordi du spiser kød. Mit liv vil seriøst være surt, hvis jeg skulle gå og bekymre mig om, hvem der spiser kød og hvem der ikke gør. Jeg gør det for mig selv. Du generaliserer alle slagtere. Fordi man er slagter er man ikke dyremishandler. Det er et job, som alle andre, og det eneste du sætter den plantebaseret kost op imod er dyrevelfærd. Det handler om så mange andre ting end det også. Det her er spild af tid, men jeg er dybt uenig i dine holdninger og måden du får det til at lyde som om, at den plantebaseret kost kun handler om dyrevelfærd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Jeg generalisere ikke jeg siger DE der beuger stød og spark som er unødvendigt for at slagte er dyr burde stoppes, der er andre måder at slagte et dyr på hurtigt og smertefrit ogaå er der i orden med mig de bliver slået ihjel for at jeg og alle andre kan spise kød? Jeg siger ikke alle gør det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu forstår jeg ikke helt din pointe med det her indlæg. Som jeg ser der, er det jo bare godt, at der er kommet langt mere fokus på dyrevelfærd, og at folk skærer ned på kød. Jeg kan ikke forstå, hvorfor veganere/vegetarer skal ses som de “voldsomme og ekstreme”, når det ikke er os, som veganere, der slår dyr ihjel for at spise det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Jeg kan ikke se hvad det er der er så svært at forstå i dette indlæg, synes ellers jeg har formuleret mig ret godt. Jeg prøver ikke på at få veganer til at se ud som de ”voldsomme og ekstreme” jeg prøver blot at få fokusset derhen hvor det startede med at være. Og jeg ser heller ikke hvorfor vi som spiser kød skal ses som de voldsomme og ekstreme, for det er meget normalt at spise kød. Jeg synes så at de der arbejder med slagteri er voldsomme, for det er dem der ikke gør sit arbejde ordenligt i følge den video der kom ud. Jeg har intet i mod folk der er veganer eller andet for den sagsskyld jeg synes bare de der er det går langt over grænsen med at få, folk der spiser kød, til at føle sig unormal og hjerteløs? .. Jeg mener folk kan spise lige hvad de har lyst! Jeg synes det er skide godt der er fokus på dyrevelfærd og der skal den også blive, den skal ikke gå hen og blive på folk der spiser det, men på om de har det godt. For så går det hen at bliver en kamp om at dømme hinanden på det personlige. Lige så meget det ikke er jer, veganer, som slår dyr ihjel så er det heller ikke os der spiser kød, men dem der arbejder med det. For dyr kan faktisk godt slagtes uden det gør ondt på dem, hvis man gør det rigtigt og hurtigt så bliver det smertefrit.

   rigtigt god dag, sofie Langer 🙂

   – Lena

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes du modsiger dig selv en del. Derudover er jeg fuldstændig uenig med dig. Det har ikke noget at gøre med dem, som arbejder i kødindustrien. De har et arbejde, fordi du som forbruger støtter dem, når du køber et dødt dyr. Havde du ikke støttet dem, ved at købe deres produkter, havde de heller ikke gjort sådan. Det er et arbejde, som alle andre. De nyder ikke ligefrem at slå dyr ihjel, så jeg synes dit synspunkt på det er helt forkert.

   Derudover er det fordi det er blevet GJORT til en “normal” ting, at spise kød. Vi er ikke født kødædere, det var noget man var NØDT til engang for mange år siden, fordi der ikke var andre muligheder. I dag er der så mange muligheder for at skåne miljø og dyr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Jeg synes du begynder at være en smule provokerende, vil du diskutere så gør det ved at stille alle de spørgsmål du vil! Men lad venligst være med at sige til mig at det arbejde jeg har lavet i det her indlæg er point løs! For det er det bestemt ikke! Det eneste jeg vil frem til, er at jeg IKKE er i mod dyr bliver slået ihjel for at jeg kan få mit kød! Jeg er I MOD måden de slagtet på og det var der fokusset startede med at være og der skal det forblive! Stød og spark er toootal unødvendigt for at slagte et dyr! Det er hvad JEG er i mod! OG jeg er I MOD at folk og feks som dig som dømmer os der spiser kød! Jeg er ikke hjerteløs fordi jeg vil spise kød! Er der mere du ikke forstår ved mit indlæg og alt hvad jeg skriver? Eller er der flere steder jeg siger mig selv i mod så skriv HVOR.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow Lena. Jeg er overhovedet ikke ude på at være provokorende, men som du skriver sidst i dit indlæg, så skal man komme med sin mening. Jeg dømmer ikke dig, fordi du spiser kød, overhovedet. Det er dit eget valg. Slap lige lidt af. Jeg svarer på dit indlæg. Det er hvad man kan forvente, når man giver sin mening til kende offentligt. Jeg skriver ikke tingene for at provokere, det er bare facts.
   Der er ingen grund til at hidse sig op. Jeg prøver bare at forstå dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

   Jeg er skam helt rolig, og jeg vil germe diskutere det med dig. Jeg har skrevet det her indlæg netop fordi jeg føler jeg bliver dømt på at jeg spiser kød ikke kun af dig men af alle der får det til at lyde som om vi er hjerteløs! Jeg var forberet på der ville være en del mod det, men jeg forventer også at man peger ud hvor jeg feks siger mig selv i mod hvis man synes det, ved feks at skrive “her siger du det her men mener det her så vil du ikke lige forklar mig det?” Der er meget forskel. Jeg skriver jo selv man skal komme med sin mening. For mig er det helt fint du er i mod mig og det forventede jeg også..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du starte en blog? 5 gode tips!