Ugens dessert #2 i køkkenet med Medina

Hjemmelavet vegansk chokolade

img_2495 img_2496


Min mor og jeg prøvede i forgårs at lave vores egen veganske chokolade. Og jeg må sige, at det var overraskende lækkert!

Opskriften er vildt simpel, og det smager bedre end det meste mørke veganske chokolade man kan købe i supermarkeder. Derudover er det 100% vegansk, hvilket der efter min mening gør det hele meget bedre.

Alle ingredienserne jeg har brugt er økologiske, men man kan jo gøre som man vil! Måske man allerede har nogle af ingredienserne derhjemme!

Ingredienser:

100 gram raw kakaopulver
70 gram kokosolie (hellere kakaosmør, hvis du har det)
4 spsk. sirup
1 tsk. vaniljesukker
70 gram hasselnødder eller mandler
lidt salt

Sådan gør du: Nødderne hakkes groft så de er klar. Smelt kokosolien/kakaosmørret i en gryde, tilsæt alle ingredienserne og rør godt sammen!

Put det hele i en form, størrelsen er ligemeget. Opbevar det derefter i fryseren i godt 10 minutter, skær det derefter ud i nogle fine stykker. Hvis I har brugt kokosolie, og ikke kakaosmør, så skal chokoladen skal opbevares i køleskabet bagefter så det ikke smelter. (Jeg tænker, at et godt tip vil være at lave det med kakaosmør i stedet for kokosolie, hvis altså man har det, det smelter nemlig ikke ved stuetemperatur som kokosolie). Jeg håber I kan bruge opskriften, jeg kan i hvert fald varmt anbefale det!

Hvis du ikke har kakaosmør, og godt kunne tænke dig at prøve det, så kan det blandt andet købes lige her til 54 kroner.

Jeg håber I kunne lide opskriften, og har mod på at kaste jer ud i en omgang lækker vegansk chokolade, det er i hvert en hurtig og nem opskrift, hvis man lige har lyst til noget sødt!

Hvis I har lyst kan I her finde andre af mine veganske dessertopskrifter: Vegansk chokomousse og Raw snickers cake.

Ellers er der mere at finder under kategorien “Vegansk Livsstil”.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens dessert #2 i køkkenet med Medina