Maui Moisture's Curl Quench | Anmeldelse

Dome of the Rock – Al aqsa

Dome of the rock, Jerusalem

Done of the rock


Noget af det som jeg hjemmefra havde set ekstremt meget frem til at se, var Dome of the rock samme sted som Al aqsa klippemoskeen. Al aqsa er det tredje helligste sted i islam, næst efter Medina og Mekka, og det er kun tilladt for muslimer at komme indenfor og se moskeen. Vi følte os dog stadig enormt heldige over at få lov til at nyde det smukke syn udefra.

Moskeen er bygget omkring år 638 ovenpå tempelbjerget som vi både kender fra Koranen og Biblen. Den er verdens 7. største moske. Det er altså et meget helligt sted, og muslimer fra hele verden kommer til Jerusalem for at se den. Det er et af de smukkeste steder jeg nogensinde har været, og jeg kunne stirre på det smukke bygningsværk i timevis. Tænk at folk som bor der, kan besøge det lige så ofte som de vil! Eller sådan da, det er nemlig sådan at…..

…. Jerusalem lige er blevet “givet” til Israel, og er nu derfor Israels hovedstad. Dvs. at INGEN muslimske palæstinensere må komme og se moskeen, kun indenfor Ramadanen. Og derudover KUN hvis man er mand, gift og over 50 år, eller hvis man som kvinde er over 45 år. Dog må alle israelske muslimer til enhver tid besøge det smukke og hellige sted. Her er der tale om uretfærdighed. Dyb dyb uretfærdighed.Hvad synes I? Jeg er personligt dybt forarget over at man som muslim, uanset hvor man er fra, kan blive nægtet at se et af de helligste steder indenfor islam. Jeg kan ikke forstå at det er virkelighed – det, og meget mere kommer jeg til at skrive/snakke meget mere om i mit kommende indlæg om Hebron, hvor jeg kommer tæt ind på konflikten.

Se mine andre rejsedagbøger- og indlæg her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maui Moisture's Curl Quench | Anmeldelse