Prizren opdatering!

Det rene bedrag

Jeg startede som medarbejder i Slikkepinden østerågade som 18-årig i september 2014, og siden juni 2016 har jeg arbejdet der. Jeg har altid synes det var et okay studiejob, dog var det rimelig træls, at vi flere gange oplevede at vores løn altid kom nogle dage, eller måske 1 uge for sent.. Nå, men vi fik den i hvert fald altid! Indtil butikken d. 23 juni 2016 pludseligt lukkede ned af skat, Fødevarestyrelsen og Aalborg domstol, og vi intet andet fik at vide, udover at vi ikke skulle møde på arbejde længere indtil de “fandt ud af” årsagen til nedlukningen. Da det blev lønningsdag var der ingen penge at se på kontoen, heller ikke nogen lønseddel.. Vi skrev selvfølgelig til vores ledere, da der var gået nogle dage, og de eneste svar vi fik var, at vi ville få mere at vide, men at vi ikke skulle regne med at se noget til vores løn… Nu er der gået 2 måneder, og intet er sket, og vi har intet fået at vide. Vi er blevet ved med at kontakte lederne, og de har henvist os til en anden som åbenbart har købt virksomheden, hvilket vi overhovedet intet har fået at vide om. Men, ham som angiveligt skulle være ejeren er heller ikke til at komme i kontakt med. Nå, så var næste skridt jo, at søge lønnen igennem lønmodtagernes garantifond, som fagforeningen har sagt der skal gøres, da virksomheden er afmeldt skat, men, det er bare lige det problem, at virksomheden skal være lukket ned, før at man kan fuldføre ansøgningen – og virksomheden står stadig som aktiv inde på virk.dk og nu er det faktisk sådan, at en “ny butik” med “ny ejer” er åbnet op helt samme sted, som skulle hedde lakridsen, bare sådan ud i det blå… Men da jeg var personligt inde i butikken og spørge, så sagde medarbejderen at de stadig hedder Slikkepinden. Det samme er sket i Randers, og der har været en til jobsamtale til den “nye butik” som har fået at vide, at det er de samme ejere, men at de udadtil siger, at det ikke er dem. Så det der er sket er jo at de alle butikkerne er lukket ned, og så har de valgt at åbne dem op igen i nye navne, men selvfølgelig ikke taget hensyn til os gamle medarbejdere.

Så hvad kan vi lige gøre? Pengene de skylder os ser vi højst sandsynligt aldrig noget til. Vi synes det er meget uretfærdigt, og har ingen forståelse for situationen, det er jo faktisk det rene svindel. Hvad kan vi gøre?

Jeg vil gerne opfordre alle til ikke at arbejde for Slikkepinden/lakridsen, og IKKE at støtte op om dem, kontakt mig gerne, hvis I har nogle forslag til hvad jeg/vi kan gøre!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prizren opdatering!