Casual Look in White Denim Jacket

Derfor køber jeg IKKE længere mac-produkter

Hej alle sammen!

Jeg tror at de fleste er bekendt med Mac Cosmetics, og der er rigtig mange som bruger det, jeg er en af dem – indtil jeg for nylig fandt ud af, at de tester deres produkter på dyr! Det er jeg personligt meget imod, og jeg kunne godt tænke mig, at der blev skabt noget opmærksomhed omkring det.

Når man tester produkterne på dyr, så indebærer det blandt andet, at dyrene bliver testet med ætsende produkter på deres hud, og sprøjtet smertefulde ingredienser i øjnene. Fuldstændig forfærdeligt og umenneskeligt. Desværre er MAC jo ikke det eneste mærke, som tester på dyr. Langt fra! Jeg har lavet en lille liste over nogle af de mærker, som man kender, der tester på dyr, og en over nogle, som ikke gør.


Disse brands tester på dyr!

 1. Clarins
 2. Dove
 3. Estèe lauder
 4. Essie
 5. Elizabeth Arden (øv øv, købte noget derfra så sent som i sidste uge!)
 6. Garnier
 7. Hugo Boss
 8. Loreal
 9. Maybelline
 10. MAC
 11. Mac Factor
 12. Wella
 13. ….. og mange mange flere, skriv gerne en kommentar hvis du kender nogle brands som skal på listen, og det samme med nedenstående liste.

Disse tester IKKE på dyr 

 1. The Body Shop
 2. Gosh
 3. Bare Essentials
 4. ELF Cosmetics
 5. Clinique
 6. Tromborg
 7. H&M
 8. Nilens Jord
 9. Rudolf Care
 10. Smashbox
 11. Urban Decay
 12. Urtekram
 13. Idun Minerals
 14. NYX
 15. Rituals Cosmetics

Jeg ved godt, at der er mange flere end disse udvalgte mærker som tester på dyr, og omvendt, men det er disse brands der er fokus på her, da det er nogle som manger er bekendte med. Fra nu af bliver der ikke købt mere dyretestet kosmetik i mit hus, jeg tror jeg vil holde mig til Nilens Jord, da jeg i forvejen er glad for deres produkter, og da jeg nu ved, at deres kosmetik er cruelty-free (havde heller ikke regnet med andet), fremover vil jeg undersøge, hvordan de produkter jeg vil købe, er testet, inden jeg køber dem – og selvom det muligvis er en naiv tanke, så håber jeg en dag, at dyretesting bliver ulovligt hele verden over. Ja, det er ulovligt at sælge dyretestet kosmetik inden for EU’s grænser, men det forhindrer ikke, at de samme store brands tester på dyr UDEN FOR EU, ligesom i Kina (hvor det er lovpligtigt) Jeg vil ALDRIG nogesinde støtte op om et brand der tester på dyr, uanset hvor i verden det foregår.

Jeg synes derfor, at noget man kan gøre, er ikke at støtte op om disse brands.

Eftersom det er os mennesker, som benytter produkterne, så synes jeg også kun det er fair, at det er os mennesker som produkterne bliver testet på, og det samme gælder medicin.

Læs også: “Mennesker er ikke kødædere”

13022257_10209178223921072_1189057781_n 13022368_10209178225921122_113185293_n


 

Elisabeth JG.

38 kommentarer

 • Nanna

  Lige til info, så tester Mac altså ikke på dyr. Som de fremgår af deres hjemmeside sælger de produkter i Kina, hvor du også selv skriver er lovpligtigt at deres produkter er testet på dyr. Mac tester ikke selv deres produkter på dyr, men Kina derimod tester selv deres Mac produkter på dyr inden de sælger dem. Så dette har ikke noget specifikt med Mac at gøre, kun Kina 🙂 men så husk også lige at de fleste mærker er ejet af loreal som tester på dyr. Ja det er en kæææææmpe jungle og jeg går selv meget op i at købe make up som ikke er tester på dyr, det er desværre bare ikke så sort of hvidt, da mange mærker er undermærker af de helt store mærker som desværre somregel tester på dyr, øv. Men dejligt du også går op i det 🙂

  God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Det indlæg er et år gammelt, som nævnt i andre kommentarer, så ved jeg godt det er lovpligtigt i Kina 😅 Hvis jeg var et stort make-up firma, som MAC, så ville jeg droppe at sælge min make-up i lande som gjorde krav på dyretest, som Kina, derfor er mac stadig skyldige i min verden, og jeg kunne aldrig drømme om at støtte dem.

   Men ja, det er et meget bredt emne, men rigtig interessant, og fedt at der bliver gjort mere og mere opmærksom på netop dette emne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Jeg bruger kun nilens jord i make-up, og ellers kun hudplejeprodukter som er økologiske (helst) og cruelty-free!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer

  Det må stoppes med det samme! Hvad har de små stakkels dyr gjort mod dem? 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian J

  Den her blog post er tæske vildledende da produkter der er testet på dyr er forbudt i hele EU.. Body shop spiller på det men alle skal overholde det:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2627624/Rap-Body-Shop-Lush-ethics-claims-Shops-criticised-implying-cosmetics-tested-animals-despite-ban-introduced-year.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Hvis du læste hele indlægget, så vil du også se, at der står skrevet, at vi er klar over, at det er furbudt i EU. Men det forhindrer ikke, at det samme store firmaer tester på dyr uden for EU (ligesom i Kina, hvor det rent faktisk er lovpligtigt)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Albek

  Hvor er det dejligt at du har skrevet dette. Jeg elsker dyr og er imod at der testet på dem. Gør det på mennesker netop da det er mennesket der bruger produkterne. De stakkels dyr fortjener da ikke et liv hvor de pines. Tak for Info.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Øv, jeg har også lige købt en ansigtscreme fra MAC som jeg i øvrigt har brugt i mange år. Den ryger i skraldespanden og så begynder jeg at bruge The body shops “Age defence system” i stedet. Jeg har ikke brug for så meget makeup og vil også skifte til Nilens jord samt hvad der ellers er af mulighed. Øv for dyreforsøg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Ej hvor ærgerligt! Men ja, Body shop skulle jo også være noget af det bedste! Heldigvis er der så mange gode mærker, som er cruelty-free!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Jane iredal er også imod dyrtest. Og er mineralbaseret og en fantastisk mærke jeg kan anbefale som makeup artist

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Med mindre noget nyt er sket, så er Body Shop stadig ejet af L’Oreal som også tester godt og grundigt på dyr. Derfor køber jeg aldrig mere hos dem. Flere af de “gode” mærker på Animas liste tester desværre ingredienserne til makeupen på dyr. Det de går ud fra på listen er det færdige produkt men intet om ingredienserne. Jeg spurgte Anima om det for nogle år siden. De eneste jeg har et svar på skrift fra som hverken tester det færdige produkt eller ingredienser er Nilens Jord. Jeg mener altså også at Gosh også bruger testede ingredienser. Jeg tjekkede op på det for nogle år siden og valgte derefter Gosh fra. Men selvfølgelig kan det have ændret sig. Så tag listen med et gran salt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Ja det kan du have ret i, det er ikke helt til at finde ud af. Men hvis man vil være sikker på de produkter man køber, så kan man jo altid tage kontakt til firmaet og spørge dem, hvis altså ikke den information fremkommer af selve produktet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Clinique og MAC hører under Estee Lauder huset i USA sammen med andre brands som Bobbi Brown og Origins. Mener at have fået af vide at de ikke tester på dyr men okay… Et andet mærke som i trygt kan bruge er Youngblood. Det er 100% mineralsk og de tester ikke på dyr samt nogle af deres produkter er veganske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hej 😃Jeg kan så lige glæde os alle med info om at Nilens Jord netop har fået allergi certificeret deres mascara, som det FØRSTE make up mærke!!
  Og mon ikke de følger trop med flere produkter 👍🏻👍🏻👍🏻
  Allergy Certified er danskejet anerkendt mærke, som vi danskere nu skal ligge godt mærke til fremover. De certificerer i hele verden og ikke kun i DK som f.eks. den blå krans fra astma og allergiforbundet + at de som sagt er World wid, så det er nemmere at købe produkter med deres mærke.
  Tjek også neglelakken http://www.by-k.dk også allergi Certified, så den kan ens børn også bruge uden problemer 👍🏻👍🏻👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Hvor er det fedt at vide! Det er super godt, at der endelig er nogle make-up brands som gør noget! Og nilens jord er oven i købet et af de bedste make-up mærker på det danske marked (efter min mening) 🙂 !!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Jacobsen

  Til Daniel Simonsen.
  Det gør s.. ikke mere i orden !
  Det er da fint, at noget sådant kommer frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak for dit indlæg. Jeg står og skal købe en ny foundation, enten Dior eller Chanel. Ved du om de tester på dyr?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Åh, det ved jeg desværre ikke, men mon ikke du kan søge dig frem til noget omkring det? Den liste jeg har lavet har jeg fundet på Anima.dk, og der fremkom hverken Chanel eller Dior 🙂 Held og lykke med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Bare lige så du er opmærksom på det – næsten alt medicin bliver testet på dyr i Danmark og Europa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Det ved jeg godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Så du bruger heller ikke medicin?
   Det står bare lidt mystisk i indlægget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Selvfølgelig gør jeg det, men det er en nødvendighed, at man bruger det til tider. Make-up derimod er noget som man sagtens kan være foruden, og hvis ikke man vil det, så kan man vælge noget som ikke er testet på dyr, for som sagt ikke at støtte op om de firmaer der gør det. – Hvilket også er hvad hele dette indlæg handler om (ikke medicin), så sort/hvidt er det nemlig ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Yves Rocher tester heller ikke deres produkter på dyr, derfor bruger jeg deres produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Føj! Tak for tippet. Jeg har godt nok lige købt læbestift og neglelak fra Mac, men de bliver smidt ud med det samme. Bruger iøvrigt makeup fra Kjær Weiss, som efter sigende skulle være økologisk og ikke testet på dyr. Det samme gælder mine plejeprodukter fra Amazing Space og Tromborg. Godt at du gør noget via din blog 👏🏻👏🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Mange tak! Har faktisk aldrig hørt om Kjær Weiss og Amazing Space, men skal da lige have kigget på det, og ja Tromborg er rigtig godt, kan godt lide deres hudplejeprodukter! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Har du nogle kildehenvisniger som understøtter dit udsagn? Ikke fordi jeg ikke tror på dig, men jeg vil gerne læse mere om det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Ja da, kig ind forbi Anima.dk, de har en masse fakta derom. Ydermere kan man støtte deres arbejde via deres side! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Clinique tester heller ikke 🙂 godt og brugbart indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Ja, det fandt jeg ud af, den skal vist lige på listen over dem som ikke tester! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Bare så du ved det så er smashbox branded også ejet af estee lauder. Ved ikke om det har noget at sige ift. Dyretests.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Tak, det vidste jeg ikke, men smashbox skulle efter sigende ikke være testet på dyr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Siden 2009 har det været forbudt at importere makeup der er testet på dyr og været forbudt at gøre i EU 🙂

  http://forsoegsdyrenes-vaern.dk/kampagner/totalforbud-mod-dyretestet-kosmetik/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Det er jeg klar over, men synes ikke etisk, at jeg kan bakke op om, at støtte et mærke, som stadigvæk udenfor EU tester på dyr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexander

  Hejsa! Spændende indlæg, men syntes jeg mangler noget kilde information, kan du linke til de hjemmesider, hvor du har fundet informationen omkring dyreforsøg hos de respektive mærker? 😊

  Ser frem til at hører fra dig.

  -Alexander

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Hej! Mange tak, du kan læse en masse om det inde på Anima.dk! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har egentlig aldrig rigtigt skænket det en tanke, mår jeg indrømme.. Men jeg skal helt sikkert sætte mig noget mere ind i det!! Godt indlæg!!
  Og øv – jeg elsker Clarins
  Men stort set al min make-up er heldigvis fra enten Gosh, elf, H&M eller Nilens jord! Pyha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • NowInspiration

   Mange tak! Nej præcis, det er nemlig noget som mange helt glemmer, at have oppe og vende, når man nu går ud og køber kosmetik. Det er heldigt at mange gode make-up brands er imod dyretesting, som f.eks. Nilens jord, elf osv., som du siger du også bruger!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Casual Look in White Denim Jacket