Vegetarmad, bloggerhygge og fødselsdag

Barselslivet #18 tager børn skade af…


img_5544 img_5545


I dette afsnit af barselslivet skal det handle om, hvorvidt  jeg vil bruge hele min barsel til den slutter eller om jeg vil starte på job før tid.

Da jeg var på barsel med Medina besluttede jeg hurtigt, at jeg ville starte i skole da hun fyldte 9 måneder, mest fordi min barsel sluttede lidt midt på året, og jeg ikke kunne starte i skole på det tidspunkt før efter sommerferien. Eller jeg kunne vælge at hun startede i dagpleje efter nytår som 9 måneder gammel og jeg kunne starte i skole på samme tid. Jeg var slet ikke i tvivl den gang, så jeg gik jo i gang med det samme, men ét barn er også nemmere end to, det kan jeg garantere for.

Jeg kan mærke, at jeg virkelig har brug for at starte på arbejde inden længe, mest fordi det hele bare handler om børn, bleer og rengøring herhjemme. Da jeg kun havde Medina var det kun hende jeg skulle tænke på, og jeg kunne have hende med over alt, alting var bare nemmere dengang. Nu SKAL alt bare være skemalagt, for ellers får jeg intet færdiggjort, ikke fordi Emin er besværlig at have med, men hvis jeg f.eks. skal i byen så skal jeg have gjort rent, og maden skal stå klar til når Medina kommer hjem fra børnehaven.  Tøjet skal vaskes inden hun kommer hjem, for jeg netop ikke skal stå med alt alene ( jeg har ikke vaskemaskine i lejligheden) Når min mand er her så er det selvfølgelig meget nemmere, og han hjælper jo virkelig til med det han kan, men jeg kan bare bedst lide hvis jeg har alt klar og ikke stresser rundt.

Jeg har bare brug for at komme ud og bruge min krop fysisk, samt at se noget andet end mit hjem og være træt på en helt anden måde end det jeg er nu.. Jeg synes også bare, at når man har været på arbejde det meste af dagen, og man så kommer hjem, og har det savn til mine børn og min mand, så får man bare en helt anden energi efter arbejde, energi til blandt andet at ville være der hjemme, snakke og hygge omkring dem, det gør mig bare mere glad end jeg i forvejen er. Nogen har jo den mening,  at barnet har brug for at være hos mor det første år, og ja så tænker jeg.. Hvad skader det barnet at komme i dagpleje/vuggestue inden barnet fylder et år, andet end at lære fra andre børn.. Medina har i hvert fald ikke taget skade af at starte op tidligere, hun er tværtimod bare blevet selvsikker og udadvendt, hun får venskaber på ingen tid hun ved nærmest ikke hvad generthed er! Jeg elsker at se hende så selvstændig og selvsikker, og når jeg siger det, så kan jeg simpelthen ikke lade være at tænke på en dag vi var på MacD, vi bestilte alt det hun ville have, og  mens vi stod i køen sagde hun ”mor ikke glem og spørge efter en ballon til mig”, og det første jeg gør er simpelthen at glemme det! Da vi sætter os ved bordet ret langt derfra siger hun ”Mor du glemte altså at spørge efter en ballon til mig!” Jeg får bare sagt til hende, ”Jamen kan du selv gå der op og spørge”, inden hun allerede har rettet snuden der hen ad.. hun stiller sig pænt i kø og venter til det er hendes tur, og så hører jeg hende spørge lige så pænt ”Må jeg be’ om en ballon i gul”! Haha det har jeg ALDRIG i mit liv turde gøre som barn, og hun var kun 4 år? Så skade har hun i hvert fald ikke taget af at starte op før tid! Det er simpelthen noget pjat i mit hovede, men igen så er børn jo forskellige og jeg tænker bare, at hvis et barn i forvejen er ret genert så hjælper det ikke at beholde dem der hjemme så de kun er omringet af mor eller far? Det er også bare min mening, man må jo selv vurdere hvorvidt ens barn har brug for at være hos mor eller far, man har jo også sin ret til at holde barsel til den slutter, såfremt det er det man ønsker.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarmad, bloggerhygge og fødselsdag